Virtual Reality, eli virtuaalitodellisuus tulee jyräämään ensi vuodesta alkaen. Moni liiketoiminnan ala kokee huimia muutoksia VR:n takia.

SUOSITUIMMAT LAITTEET JA ALAT

Vielä on auki kuka voittaa taiston VR-headset -puolella, mutta vahvoja veikkauksia ovat Playstationin VR ja Oculus Rift. On toki muitakin tunkemassa tähän satojen miljardien arvoiseen, uuteen businekseen. Riftin setti on luvassa alkuvuonna ja Pleikkarin ensi vuoden aikana.

Edukkaammin pääsee jo olemassa oleviin VR-sovelluksiin kiinni ns. ”Google Cardboard” -toteutuksilla, joista tässä yksi, alle 25 taalan ratkaisu.

Ammattipuolella Nokian OZO vienee potin kirkkaasti ja nostaa Nokian taas huipulle, tosin aivan uudella liiketoiminta-alueella. Eikä siihen montaa vuotta mene, kun varmasti näemme Ozosta edukkaamman kuluttajaversion.

VIIDAKKORUMPUKIN (VR) SYÖKSYY TUTKIMAAN VIRTUAL REALITY (VR) -TUOTANTOJA

Ei tarvitse olla kummoinenkaan velho veikatakseen, että kiinteistö- ja rakennusala muuttuvat paljon, kuten myös kaikki muut suunnittelua vaativat alat. Matkailunkin puolella voidaan nähdä huimia sovelluksia ja ratkaisuja. Mutta peli- ja pornoteollisuushan ovet muille tulevat avaamaan.

Pääpointtihan on kalliiden fyysisten ponnistusten tai kokemusten korvaaminen murto-osalla, virtuaalisesti.

Viidakkorummulle VR-ratkaisut ovat luonteva jatkokehityssuunta, sillä tekijöillämme on enemmänkin videoalaan kuin ohjelmointiin suuntautuva koulutus ja osaaminen. Pysy siis kanavalla ja liity sinäkin VR Finlandin jäseneksi.

Esimerkkejä

Castrol Edge virtual drift

The Void

Nike Hypervenom II

Sony Playstation VR showcase