Olen viimeiset kuukaudet pohtinut yrityksen seuraavaa vaihetta. Nyt nimittäin ollaan keskellä risteystä. On muututtava tai pistettävä kynät penaaliin.

Verkkotuotantojenkin hinnat ovat romahtaneet

Asiakas tekee nyt kaiken hinta edellä. Ihan sama kuinka upeita suunnitelmia keksii ja ideoi, siistiä bulkkia pakettiin halvalla vaan.

Oma mu-tu on se, että median talousahdinkojunttaus ei voi olla vaikuttamatta. Exeleitä pyöritetään nyt koko ajan. Karsitaan vanhaa ja kuluja. Uutta harva kehittää, vaikka juuri se estäisi yritystä valumasta kokonaan rotkoon.

Valtaosa ”nettisivuprojekteistamme” on nyt asettunut 2 000€-5 000€ välille. Muutama suurempi projekti tehdään 10-25 000€ budjetilla. Niitä tulee 1-3 vuodessa.

Mitä asiakas ei tiedä?

Meidän pitää kyetä kommunikoimaan paremmin se mitä teemme.

Ei Viidakkorumpu ole pitkään aikaan ollut vain nettisivutekijä.

Teemme suoria asiakkuuksia, joille lähes aina teemme koko graafisen alkupaketin, kokonaan alusta tai korjaten vanhaa. Sen lisäksi osallistumme (kaikkien pitäisi) myös yrityksen valittuun strategiaan, mikäli ala on sellainen mihin meillä on aidosti annettavaa ja tietämystä. Ja kun on 25 vuotta näissä kuvioissa pyörinyt, mm. mainos- ja käsikirjoittajana, aloja on monia. Itse olen hengittänyt mediavirtaa niin, että pitää välillä pysähtyä koska se tulee ihostakin läpi.

Uusvanha Viidakkorumpu 2017

Rehellisesti sanoen olen jo hieman kyllästynyt alamme toimintatapaan, jossa istutaan ja ideoidaan avoimesti asiakkaan kanssa parikin palaveria, yhteensä 4-5 tuntia kaikkea mahdollista. Sen jälkeen tulee tarjouksen aika, jossa hintamme, jonka tiedän olevan vastaavan kokemuksen ja taidon omaavia mainostoimistoja 2-5 kertaa halvempi, on kuitenkin liian kallis. Haluttiin strategialinjaa ja kokonaiskonsepti, jonka voi levittää kaikkiin medioihin messuosastolta radioon- Lisäksi kaikki tuotanto. Kaikki halutaan, mutta mikään ei saisi maksaa.

Niinpä uusi, vuoden 2017 Viidakkorumpu tulee tarjoamaan edukkaasti bulkkia sellaisella tavalla, jota vielä kukaan ei ole tehnyt. Toki meiltä saa sen lisäksi ajalla, ajatuksella ja osaamisemme ylärajalla tehtyä työtä, mutta sen hinta on aina räätälöidyn pohdinnan tulos.

Tarjotaan sitten selkeämmin tuotteita niin, että ne voi ostaa ilman tarjouspyyntöäkin ja tapaamista. Otetaan mallia muilta aloilta kuinka ne sen nyt tekevät.

Pysykää kanavalla Joulukuussa.

 

0 replies

Kommentoi.

Osallistu ja kommentoi.
Olemme kiitollisia kommenteista.

Kommentoi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.