Enpä olisi uskonut vuonna 2005 mökkinuotiolla tätäkään tänään kirjoittavani. Pelko hallitsi ensimmäisiä vuosia niin, että aina ajatteli kaiken loppuvan kohta.

Täytimme vastikään 11 vuotta ja jokainen vuosi on mennyt luvuista katsoen positiivisesti. Noudatamme Viidakkorummussa samaa tiukkaa kulukuria kuin muussakin elämässä. Tulot eivät ole suuret, mutta kun menot pitää hallinnassa, jää jotakin myös palkaksi.

Viime tilikausi mentiin n. 120 000€ liikevaihdolla ja plusmerkkisellä lopputuloksella. Velkaa ei ole yhtään ja omistajien paino vaan nousee. Kuulostaa siis täysin valkoihoisen, etuoikeutetun ja kiitollisen länsimaalaisen yrityksen toiminnalta. Jotain siis teemme koko ajan oikein.

Suurin juttu mitä pyrimme tekemään on avoimuus, olla oma itsemme. Olemme Ranin kanssa molemmat melkoisia laamahermoja ja leppoisia, joten kilttiyttä ja mukavuuttakin koitetaan pitää yllä.

Vaan sehän ei ole pitkään ollut valtavirtaa. Valtaosa yrityksistä kun on täysiä psykopaatteja – rahat revitään suurimmalla mahdollisella katteella, vaikka se tarkoittaisi ilmaisharjoittelijoiden, orjatyöllistettävien ja muun maan veroparatiisien hyväksikäyttöä. Moraalia on harvalla.

HINTATASO

Haluaahan toki asiakaskin kaiken mahdollisimman halvalla, vaan olemme koittaneet usein sanoa, ettei se kannata. Kannattaa tehdä asioita pala kerrallaan. Silloin näkee heti miten tärkeimmät toimivat ja kaivataanko lisää.

Viidakkorumpu on hinnaltaan alle alan keskitasoa. 20 vuoden kokemukseemme peilaten olemme halpa.

Koska kulumme ovat pienet ja samoin palkkamme, keskimäärin 1500€ brutto (!!!), voimme myydä projekteja yleisen kassa- ja muun elämäntilanteen mukaan. Jos meillä on jonoa ja varsinkin jos pyytäjä on varakas yritys, tarjous voi olla inan hinnakkaampi, mutta jos kaipaamme työtä ja pyytäjä on pieni tai keskisuuri perusyritys, voimme tyytyä edullisempaankin diiliin.

Ja kannattaa aina muistaa, että maksamme kiitollisuusvelkaa takaisin antamalla aloittaville yrityksille aina kaiken puoleen hintaan, -50%!

TULEVAISUUS

Itse pyöritän vaimoni kanssa nyt myös perhemainostoimistoa, Pikku Apuria, josta saa sitten laajemmin kaikkea markkinointituotantoa sekä ennen kaikkea suunnittelua – päätä.

Viidakkorumpuna olemme aloittaneet start-up -polun, jossa yhdessä kaveriemme kanssa mietimme uusia liiketoimintoja eri aloille. Oma mobiiliturvasovelluksemme ensimmäinen kehitysvaihe päättyi juuri ja alamme nyt neuvottelemaan sen loppuun tuottamisesta.

Lisäksi meillä on Ranin kanssa monia omia mielenkiinnon kohteita, joita haluamme myös saattaa eteenpäin. Maksamme siis itsellemme pientä palkkaa myös siksi, että saamme hieman enemmän vapaa-aikaa myös näihin omiin mielenkiinnon tekemisiin. Ei kaikkia munia kannata laittaa yhteen lahkeeseen.

KIITOS

Olemme luonnollisesti ihan häkeltyneitä siitä, että edelleen tilaatte ja luotatte tekemiseemme. Kiitos siis kaikille asiakkaille ja varsinkin meitä auttaneille verkostossamme, eritoten Saivosalmen Jaakolle Revolverissa. Te tämän hyvän elämän mahdollistatte.

Nyt elokuu näyttäisi olevan melko täynnä työtä, mutta jo syyskuulle mahtuu myös lisää. Ota siis yhteyttä ja tehdään yhdessä hyvää.

MYYNTIOSIO

Sydän ja Järki

Vinkkipalkkiomahdollisuus sekä lahjoitus jokaeurosta

Nyt voit vinkata osaamisestamme tutuillesi. Jos ko. taho ottaa meihin yhteyttä, saat lopullisesta kauppasummasta 5%:n vinkkipalkkion. Lomake vinkkaamiseen löytyy Ota yhteyttä -sivulta.

Kaikista projekteista lahjoitetaan 5% asiakkaan haluamalle avustuskohteille (voit siis valita useamman). Olemme valinneet arvostamiamme kohteita avuksesi. Jos haluat jonkin muun, kerro se meille? Jos pidämme ehdotuksestasi, lisäämme sen listaamme.

Voit tarjota hintaa ja julkaisuaikaa (Palvelut -sivulta). Näet esim. satoihin verkkoprojekteihin perustuvan keskihintahaarukan. Mitä enemmän annat meille aikaa, sitä edukkaammin saat työsi.

Terkuin ja kivaa loppukesää,

Jari ja Rani

0 replies

Kommentoi.

Osallistu ja kommentoi.
Olemme kiitollisia kommenteista.

Kommentoi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.