Kirjoitin aiheesta jo aiemmin, mutta nyt kun päivittelen budjetteja ja maksan laskuja Manillan toimistollamme, olo on outo. Enää pari päivää, niin meillä ei ole enää ”toimistoa”.

Sillä se maksoi yli 1500€ kuukaudessa ja oli 80% tyhjillään. Se jos joku on tyhmää rahankäyttöä. Yli 11 vuotta meillä oli toimisto eri puolella Aurajokea, mutta nyt sille ei kyllä aidosti ole enää tarvetta.

Seuraavina päivinä pakkaamme kamat ja viemme koteihimme sekä mökeille ja kokeilemme tovin olla kokonaan virtuaalisia. Sillä ihan kuin se määrittäisi tietokoneella tehtävää työtä missä on yrityksen toimisto ja koneet? Se oli 90- ja osin 00-luvuilla se.

Siirrymme kuitenkin taas huhtikuussa ”maalaistoimistoihimme” Taivassaloon ja Vehmaalle, joten meille ei yksinkertaisesti enää sovi vanhan maailman malli, jossa vuokrataan toimitila vuodeksi tai useammaksi. Myös liiketilamarkkinoiden pitää muuttua.

Logomon yläkertaan pääsee töihin 150€ kuukausihinnalla kone kainalossa, mutta se on ihan väärällä puolella kaupunkia. Turku Hub käynnistelee toimintaansa Wiklundin valopihalla, joten sinne varmaan ostamme jäsenyyden. Sen hinta alkaa muutamista kympeistä kuussa.

Teemme jatkossa työmme mistä vain, koska vain: kotoa, kahviloista, tuttujen toimistoilta, Turun Hubista jne.

 

1 reply

Kommentoi.

Osallistu ja kommentoi.
Olemme kiitollisia kommenteista.

Kommentoi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.