Viidakkorumpu syntyi vuonna 2005 Salmisen veljien kanssa,Vehmaan nuotiolla. Toki jo istuntoa edeltävä palaverimatka eräänä iltana Helsingistä Turkuun synnytti perusajatuksen omasta yrityksestä. Mietin, miksi teen satojen tuhansien kauppoja jollekin toiselle? Miksi en tee kymppitonnien ja tonnien kauppoja itsellemme?

Nyt tuosta hetkestä on 10 vuotta. Emme olisi voineet tehdä viisaampaa päätöstä.

VIIDAKKORUMPU 1.0

Viidakkorumpu 1.0 oli Pera ja Rani Salmisen, Kristian Närhen ja allekirjoittaneen yritys. Saimme tehtyä v. 2006 GoodMoodin kanssa (3/4 meistä lähti sieltä) vuoden alkudiilin, jonka myötä teimme edelleen heidän töitään, mutta nyt vain oman yrityksemme lukuun. Se oli näin jälkikäteenkin katsottuna ratkaiseva tuki, joten kiitos Leevi, Rami ja Olli avusta jo silloin 😉

Toinen tuki tuli Mainostoimisto Briiffistä, jonka kanssa rakensimme 1. aidosti isoa sivustoa, Aker Yardsin isoa portaalia. Lisäksi Pentti & Virpi Antikainen lainoittivatkin toimintaamme, mutta onneksi pärjäsimme alun ilman lainaakin.

Sen vuoden aikana saimme sitten jo muitakin asiakkaita, koska linjamme oli alusta asti melko ennenkuulumaton. Hävettää lukea senaikaisia blogiposteja ja muita, mutta olimme naivin ylirehellisiä ja raikkaita. Jo alussa mainostimme itseämme pääosin blogijuttujen avulla (ennen sosiaalista mediaa). Ja sana kiiri.

Saimme mukaan Kokon Jukan, Loimaan ihmemiehen, jonka avulla yrityksen tekninen osaaminen nousi entisestään. Aloimme tekemään Satumaa -yritykselle heidän digitöitään. Kiitos niistä kaikista, Matias M ja Marko E 😉

Saimme firmalle upeat 2-3 vuotta yhdessä Satumaan ja monen muun mainostoimiston kanssa. Oma Pikku Apuri -yritykseni oli pakko perustaa vuonna 2008, jotta pystyimme tekemään töitä useammalle mustasukkaiselle mainosfirmalle (laskutus kiersi Apurin kautta).

Kantapää ja Siperia opettivat sitten liian luottavaista yrittäjää. Satumaa rekrytoi Jukan ja lähti perustamaan omaa digiyksikköään. Samalla lähti 65-70% liikevaihdostamme. Koimme ”Nokian alihankkijakohtalon” jo ennen Nokian kaatumista. Kristian päätti siirtyä suurempien haasteiden ja opiskelun maailmaan jo hieman aiemmin.

VIIDAKKORUMPU 2.0

Vuonna 2010 supistimme kaikki toimet, kiristimme vyötä, kuluja sekä palkkoja ja sinnittelimme uuteen alkuun Ranin ja uuden tulokkaan, Eeron kanssa. Samalla siirryimme maailmanlaajuisesti kehitettävän Wordpress-julkaisujärjestelmän käyttämiseen.

Toimistokodit löysimme ensin Mittarinkadulta (kiitos Laasolan Mikon) ja myöhemmin Place Marketingin ylähyllyltä, jokirannasta. Placelle menee myös isot kiitokset kaikista työprojekteista ja mukavasta seurasta. Eli kiitos, Kari, Jonne, Johanna ja muut ”kuntamarkkinoinnin gurut” 😉

Osulaakin koitimme saada alkuun Turussa, yhdessä Turun Yrittäjien kanssa, mutta se kaatui pienyrittäjien rahanpuutteeseen ja omaan aikapuutteeseemme. Idea oli muhinut jo vuodesta 2006, mutta töiden takia myöhästyimme ratkaisevat neljä vuotta. Oppia tuli silti.

Aloitimme hakemaan taisteluveli Jaakon kanssa pääosin ”omia asiakkuuksia”, koska liityimme niihin aikoihin Revolverin iloiseen ammattilaisryhmään. Otin siellä vastuulleni digityöt.

Siitä tähän päivään olemme olleet tasainen kone – liikevaihto on heilunut maks. 10% vuodesta vuoteen ja voittoa on aina jäänyt sopiva määrä, ettei veroihin mene ;).

2000 blogijuttua tuovat edelleen saman määrän uusia asiakkuuksia kuin vanhat suhteet. Revolverin kautta teemme myös paljon töitämme, ja he puolestaan auttavat meitä graafisella puolella. Kiitos muuten myös Revolverin pojille kaikesta työstä, avusta ja nauruista 😉

NYT

Mikään periaatekaan ei ole muuttunut. Olemme edelleen kohtuutalouden puolestapuhuja ja symppis, nopea pikkudigipaja:

KAIKKI ALKAA MOTOSTAMME: IHMISEN PITÄÄ ELÄÄ MAHDOLLISIMMAN ONNELLINEN ELÄMÄ, VIELÄ KUN ON TERVE.

  • Ensimmäinen sääntömme on mahdollisuus tehdä työtään mistä päin maailmaa tahansa. Nykyteknologian avulla se onnistuu.
  • Toinen on se, ettemme kasva. Olemme maksaneet asunto- ja muut lainamme tekemällä sikana duunia viimeiset 25 vuotta. Hulluja päiviä yrittäjänä ja sitä ennen tuotantoketjun lenkkinä suuremmissa yrityksissä. Opimme ja ymmärsimme elämän olevan muutakin kuin työn tekemistä.
  • Siksi kolmas sääntö onkin: Elä nyt! On aika nauttia kun vielä on terve. Teemme tarpeeksi, jotta perheemme pärjäävät.

Tuotantotoimistomme ei ole enää niin tärkeä, sillä teemme työmme mistä vain, kuitenkin pääosin kesäisin Taivassalosta ja Vehmaalta, muulloin Turusta, Kreikasta tai Thaimaasta käsin (koneella).

Kun Ranikin sai lainansa yli vuosi sitten maksettua, emme tarvitse paljoakaan myyntiä riittävän hyvään elämään. Kulumme ovat pienet, joten niin voivat olla tulotkin. Olemme silti pärjänneet hienosti: Juuri nyt olemme jo maksaneet ensi vuoden helmikuunkin palkat, eli olemme omalla budjettitermilläni + 8 kuukautta 😉

KIITOS

Nostamme varmaan sata maljaa kesän kuluessa kaikille, jotka ovat matkaamme auttaneet ja sitä tehneet. 10-vuotislahjaksi päätimme rakentaa maksutta verkkopalvelun, ja meille sai ehdottaa vaihtoehtoja pisin kevättä. Ehdotuksia tulikin useita. Mm. Maskun KonvehtiMatamit ry, Waskio-Seura ry, Teatteriyhdistys Puutaivas ja lukuisia pyyntöjä omille firmoille.

Emme kuitenkaan lähde tekemään tahoille joilla on jo sivut, emmekä auttamaan yksittäistä yritystä alkuun, sitä varten saatte meiltä aina -50% alennuksella aloituspaketin, jossa mukana kaikki logosta verkkosivuihin – luehan lisää siitä 😉

Paljastamme apukohteemme ennen Juhannusta, mutta sen verran voidaan vinkata, että sellainen sivu/ sovellus puuttuu vielä Suomesta, ja se auttaa meitä kaikkia ollen siten yleishyödyllinen.

Hyvää kesää jo nyt 10-vuotiaalta Viidakkorummulta. Ottakaa tekin elämä työtä myöten omiin käsiinne.

Terkuin, Jari Viidakko ja Rani Rumpu

0 replies

Kommentoi.

Osallistu ja kommentoi.
Olemme kiitollisia kommenteista.

Kommentoi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.