Oheisesta artikkelista selvisi, että meillä Viidakkorummussa on 5-10 kertaa edukkaampaa pitää verkkosivut toiminnassa kuin kilpailijoilla.

Yleisesti alalla asiakkaiden maksamat kuukausikustannukset vaihtelevat yllättävän paljon. Toisille 3000 euroa kuukaudessa on aivan normaali summa verkkopalvelun laadukkaasta päivittäisestä toiminnasta. Toiset asiakkaat pitävät jopa 300-400 euron kuukausikulua mahdottoman isona summana pelkästä palvelun olemassaolosta.

Toimistojen suosittelemiin omiin hosting-ratkaisuihin kannattaa usein lähteä ihan puhtaasti kustannussyistä. Tässäkin katsauksessa kuukausittaiset kustannukset vaihtelevat noin sadasta eurosta 400-500 euron luokkaan, joten etenkin pienten sivustojen kohdalla itsenäisyydestä tinkiminen voi kannattaa.

Viidakkorummussa hosting- ja ylläpitopalveluiden hintoja on pidetty samana vuosikausia: 29€-169€/kk. Kaiken lisäksi summat ovat vielä sisältäneet WordPressille julkaistavat yleisimmät päivitystyöt.

Kahdeksan vuoden jälkeen nostamme hintatasomme lähemmäs alan muita toimijoita

Heinäkuusta lähtien uudet palveluhintamme nousevat osittain edes hieman lähemmäs alan muiden toimijoiden hintatasoa:

Pienin, eli PIHI-tason kuukausihinta nousee osalla asiakkaistamme 49€:oon, keskihintainen PERUS-taso pysyy samana, eli 99€/kk ja PARAS -tason hinta on alk. 169€/kk. Siihen sitten tulee palvelumallista riippuen lisäkustannuksia.

Kaikki palvelutasot takaavat sivun 24/7 monitoroinnin, WordPress-päivitykset, varmuuskopioinnin.

Kyse on siis palvelusopimuksesta, ei vain siitä, että sivut makaavat jossakin palvelimella.

Jos havittelet 10€/kk -maksuja, sillä summalla saat joltakin palvelimeen ftp-tunnukset – et mitään muuta!

Viidakkorumpu tuottaa palvelut yhdessä Verkkohuoneen kanssa. Kaikki sivut sijoitetaan Googlen varmatoimisiin pilvipalvelimiin. Syksyn aikana myös laskutus saattaa muuttua niin, että Verkkohuone laskuttaa ylläpitopalvelut ja Viidakkorumpu pitäytyy ydintoiminnoissaan eli verkkosivujen tuotannoissa. Mutta siitä tarkemmin, kun on ajankohtaista.