Pää alkoi tulvia muistoja, kun äsken kastelin pensaita täällä Taivassalon torpalla. Ympärillä alkoivat pyöriä leppäkertut ja perhoset, jotka myös janosivat vettä. Olemme Suomen aurinkoisemman kunnan, Kustavin, rajalla, joten täällä ei sada sitäkään mitä muualla. On pakko kastella nurmikot, kukat ja pensaat.

Viidakkorummulla on kahden viikon päästä edessään toinen iso muutos. 2010 oli ensimmäinen ja nyt 2018 tulee toinen.

Viidakkorumpu Oy

Alkuperäinen Viidakkorumpu eli 2006-2010. Olimme suurten mainostoimistojen digiosasto ja pääsimme tekemään Suomen suurimpia brändejä. Teimme verkkosivustoja, mainoskampanjoita, kisoja ja vaikka mitä, aina Barcelonaan ja Lontooseen asti.

Rahaa tuli mukavasti viisihenkiselle poppoolle, vaikka mainostoimistot laskuttivatkin tuplasti tekemämme työn heille 🙂 Toimistomme oli Manillan vanhassa tehtaassa, Aurajokirannassa.

Viidakkorumpu 2.0 Oy

2010 alkoi mainostoimistoissa muoti, jossa kaikki piti tehdä itse. Niinpä menetimme tekijöitä sinne ja toimintamme oli vähällä kaatua sen takia. Nuorina yrittäjinä emme olleet osanneet hajauttaa asiakaskuntaa riittävästi, joten kun pari isoa tekikin itse (meidän vanhoilla tekijöillä) työnsä, liikevaihdostamme katosikin yhtäkkiä 60%-70%.

Osulan alkuponnisteluja.

Meillä olikin aikaa tehdä Osula, idea, joka oli neljä vuotta odottanut, että siihen on aikaa. Olimme jo liian myöhässä teknisesti, mutta se ei ollut erehdyksen pääsyy. Osula ei lähtenyt lentoon kolmesta syystä:

  1. En osannut odottaa, että pienyrittäjät eivät raaskineet sijoittaa 99€/kuukaudessa ”omaan markkinapaikkaan”. Kaikki olisi pitänyt saada ”ilmaiseksi”.
  2. Meillä ei ollut varaa markkinoida palvelua, koska emme ole koskaan ottaneet lainaa, vaan toimimme aina tulorahoituksella.
  3. Isot jätit alkoivat jo tehdä vastaavanlaisia palveluita. Esim. Fonectan joku tekijä oli ollut korvat höröllä meidän suhteen, koska kas kummaa, heiltä tuli Osuma -niminen markkinointipalvelu heti peräämme. Nimestä lähtien kyse oli liian suuresta sattumasta.

No, ainakin voimme sanoa yrittäneemme, mikä on 100% enemmän kuin meitä kritisoineet, jotka eivät koskaan toteuta ideoitaan 😉

Niinpä opettelimme Ranin kanssa Eeron johdolla WordPressin. Silloin muut toimistot sekoilivat vielä Drupalin ja muiden tekniikoiden kanssa, jotka sitten jäivät valtavirrasta sivuun. Nyt WordPressillä on tehty n. 1/3 maailman verkkosivustoista.

Pikku hiljaa saimme suoria asiakkuuksia, koska olimme viisi kertaa edukkaampia kuin mainostoimistot. Saimme aidon yrittämisen päästä kiinni ja toimimme tulorahoituksella aina tähän päivään asti.

Toimistomme oli ensin pieni kellarihuone Mittarinkadulla, sen jälkeen Place Marketingin yläkerrassa, Aurajokirannassa. Sieltä muutimme Revolverin porukan kanssa ensin toiselle puolelle kaupunkia, kunnes viimeisen vuoden olimme taas Manillan tehtaassa. Ympyrä oli sulkeutunut. Oikeasti olimme viimeiset vuodet ehkä 20% työajasta toimistolla. Meidän hommat kun hoituvat missä vain läppärillä.

Viidakkorumpu 3.0

Nyt kun yleinen tilanteemme on hyvä, asunnot maksettuna jne., on aika karsia päällekkäisiä yrityksiä ja kuluja. Ei ole mitään järkeä, että parilla janttarilla on 4-5 eri firmaa. Niinpä päätimme alkukesästä lyödä hynttyyt yhteen superkoodariporukka Pilvian kanssa.

Uusi Pilviafamily syömingeissä.

Pilvia on tähän asti keskittynyt vain WordPress -hostingiin, eli he pyörittävät Googlen pilviservereitä, joissa meidänkin asiakkaiden sivut makaavat. Nyt Pilvia saa meistä myös WordPress -tuotantoon ja sivujen päivittämiseen sekä ylläpitoon oman osaston.

Viidakkorummun toimintaa jatkavat siis oma toimistoni Pikku Apuri, Ranin Ulkoaurinkokunnan pääesikunta sekä me Viidakkorummun pojat, Pilvia -nimellä.

Kaikki siis jatkuu ennallaan. Ainoa muutos on laskuttava yritys. Saat meiltä jatkossa laskut Pikku Apurin tai Ulapen nimellä. Sama toiminta ja samat miehet ovat vastuussa 😉

0 replies

Kommentoi.

Osallistu ja kommentoi.
Olemme kiitollisia kommenteista.

Kommentoi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.