Meillä on nyt vuoden sisään tullut monta asiakasprojektia, jossa alkuperäinen pyyntö on koskenut uusia tai uusittavia nettisivuja, mutta kuukautta myöhemmin löydämme itsemme pöllyttämästä asiakasyrityksen strategiaa.

Suuri syy moiseen on myös kirjoittajassa. Olen tehnyt näitä hommia paljon ja enää en ”tee vain työtäni”, vaan avaan kyllä suuni jos löydän pyynnön seisovan löllyvässä mudassa.

Ei asiakas voi väittää olevansa x, jos se oikeasti on 100%:sti y.

Voisin tietysti olla hiljaa ja hoitaa vain sen pyydetyn, mutta ei pysty jos näkee että nyt ollaan ihan muuta kuin yritys oikeasti on. Harvalla yrityksellä on uskallusta myöntää olevansa vanhanaikainen vaikka muuten toiminta olisi hyvin ammattimaista. Ja erottaahan se Viidakkorummun muista ”vain verkkoa pöllyttävistä tekijöistä”, jos tarttuu muuhunkin asiakkaan toimintaan.

Ja kun menen tökkimään strategiatasolle asti, huomataan usein, ettei kukaan ole ehkä koskaan, tai vuosiin, miettinyt yrityksen perusasioita. Mitä me teemme, kenelle ja miksi? Mitä kerromme muille ja miksi? Mihin pulmaan asiakas meiltä saa ratkaisun?

Toinen linjaero kulkee monesti johdon ja työntekijöiden välillä. Johto haluaa aina katsoa teknologia edellä tulevaisuuteen ja olla alansa kärkeä. Työntekijät näkevät yrityksen arvon lepäävän heissä. Avain on tietysti yhdistää molemmat oikeassa suhteessa ja toimia sekä reagoida nopeasti ja päätösten mukaisesti.

Kokemus on hyvä asia

Kokemus tuo perspektiiviä moniin asioihin. Sitä ei nuoremmilla voi olla. Parhaimmat yritykset ovatkin sekoitus kaikenikäisiä ja -laisia tekijöitä, jotka toimivat samaan suuntaan eivätkä syö mattoa toistensa alta.

Itse katson ihaillen nuorempia tekijöitä, joilla tarmo työhön on aivan toista kuin itsellä. Mutta kuten kaikessa, pelkkä tarmo vie usein pöpelikköön, jollei joku tajua rauhoittaa ”peliä” silloin tällöin.

Nykyään työ on antoisampaa, koska pääsee vaikuttamaan syvemmin yritysten toimintaan. Kuka sitä nyt jaksaisi vaan vahata pintoja ikänsä?

0 replies

Kommentoi.

Osallistu ja kommentoi.
Olemme kiitollisia kommenteista.

Kommentoi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.