Kuten Pikku Apurin blogilukijat tietävät, olen saanut muistutuksen kuolemasta. Se on lujempaa vienyt suuntaan, johon olen koko yrittäjyyteni puskenut: Aitoon rehellisyyteen. Viidakkorummusta on aina saanut kuulla rehellisesti, mitä sinun asiakkaana kannattaa ja EI kannata tehdä. Nyt se vaan vahvistuu.

Rahaa kassaan

Monet kilpailijamme Turussa ja muualla ovat kasvu-uralla, tai jo pitkään olleet suurempia, useamman kymmenen työntekijän organisaatioita.

Verrattuna tällaiseen mikroyritykseen ne kaikki tarvitsevat joka kuukausi tietyn summan euroja toimiakseen. Se taas tarkoittaa sitä, että työtä on pakko ottaa sisään jo siksi, että saa kulut peittoon. Sitä varten jokaisella asiakasrajapintalaisella on oma myynnin kuukausibudjettinsa. Siitä seuraa se, että välttämättä sinulle ei puhuta totuutta. Heillä ei ole varaa sanoa ei, älä tee sitä tai tuota. Pikemminkin koitetaan myydä niin paljon kuin voidaan. Tuo kaikki on normaalia liiketoimintaa.

Mikron ja isomman erot

Suuremmalla on toki laskennallisesti suuremmat resurssit talon sisällä ja siten enemmän aivokapasiteettia. Mutta ei se välttämättä tarkoita parempaa lopputulosta. Me mikrokokoisena käytämme parhaita, vuosien saatossa hyviksi havaittuja kumppaneita, kun niitä tarvitaan. Yhdessä heidän kanssaan olemme yhtä suuria kuin suuremmat kilpailijamme.

Aikataulut ovat suuremmalla pidemmät kuin mikrokokoisella, koska talon sisällä pyörii koko ajan useita asiakasprojekteja – ja suurimmat jyräävät pienet.

Suurempi on siinä mielessä luotettavampi toimija, että pieni voi kupsahtaa helpommin nurin tai joku jää bussin alle ja iso osa osaamisesta liiskautuu katuun. Viidakkorumpu on toiminut tuloksekkaasti jo 10 vuotta, eli olemme jo todistaneet osaavamme työmme. Ja olemme aina varovaisia liikenteessä 😉

Mikrokokoisella, kuten Viidakkorumpu, on pienet kulut. Esim. Me tarvitsemme vain 5000€/kk toimiaksemme ja maksaaksemme itsellemme pienet palkkamme. Silloin voimme paneutua jokaiseen projektiin täysin sydämin ja silti aikataulumme on nopea.

Syksyn tarjous

Koska sain varoituksen elämän rajallisuudesta, haluan iloita ”luodin” väistöstä ja palkita siitä asiakkaamme:

Teen kaksi projektia maksutta. Ranin työstä toki laskutamme, mutta tuo siis tarkoittaa sitä, että saat meiltä kaksi uutta, 12.9.-12.10. välillä tilattua projektia puoleen hintaan, -50%.

Lähetä projektihakuposti minulle:

jari@viidakkorumpu.fi

Kerro siinä lyhyesti, mitä haluaisit ja miksi? Työ voi olla joko markkinointikampanja, multimediaesitys tai vaikkapa WordPress -verkkosivusto. Valitsen hakijoista kaksi työn alle. Sovimme työn tuotantoaikataulut yhdessä.

Mukavaa ja tervettä syksyä kaikille,

Jari, Viidakkorumpu 2.0 Oy