Juteltiin tuossa muutaman kollegan kanssa, että kaikenmoinen ”ihan pieni” ilmaistyö lisääntyy huimaa vauhtia.

Yleisin on ylivoimaisesti se, ettei asiakas maksa laskuaan ajallaan (syistä x, z ja ö), joka johtaa siihen, että laskutusyritys, jonka me olemme siis palkanneet hoitamaan aiemmin ukrainalaiseveljesten hoitamat polvilumpiohommat, toimii kuin kone.

  • Jos lasku on kaksi viikkoa myöhässä, seuraa muistutus (aivan, ihan kuten meille kansalaisillekin).
  • Jollei edelleenkään maksu luonnista, seuraa trattavaihe, josta laskutusyritys tekee rahansa (aivan, ihan kuten meille kansalaisillekin).

Viimeistään trattavaiheessa soi sähköposti tai puhelin meillä. Voisitko/ Etsäviitsitsä/ Mitäperkelettä! -alkutoivotuksen jälkeen halutaan, että perun kaikki kulut laskun päältä, niin sitten voimme maksaa laskun. Kiltteyttäni usein olen tämän tehnytkin, jos olen keksinyt hyvän selvityksen laskutusyritykseen. Miksi?

Hölmöintä näissä laskutussetvinnöissä on se, että lopputulema on sellainen, että itselle jää hieman huono olo siitä, että asiakas töppäsi. Asiakas on marttyyri, kun 1-2 tunnin ilmaisselvitysten jälkeen viitsii maksaa alkuperäisen laskunsa kuukauden myöhässä?

Miten? Missä välissä maailma tällaiseksi pyörähti? Koitapa saada mikä muu lasku, miltä tahansa laskuttajalta peruttua, jos siihen ei ole aitoa syytä?

On muutenkin koko ajan vaikeampaa perustella asiakkaille miksi työ maksaa.

Viidakkorumpu on koko 11-vuotisen nuoruusikänsä katsonut läpi aina tunnin pari/ asiakas, eli siis olemme olleet laiskoja laskuttajia, tehty muutenkin paljon ilmaistöitä, yleisen joviaaliuden ja mukavuuden takia.

Nyt kun pistän muutamien tuntien laskuja ulos, 30%:lle asiakkaista ”saa” käyttää melkomoisen tovin per tyyppi selittääkseen, miksi ja mistä summa koostuu. Eli alkuperäisestä laskusta valuu iso osa kaivoon.

En jaksa enää moista. Luovun mielummin niistä asiakkaista. Elämä on liian nopea tällaiseen puuhaan. Tästä eteenpäin saat meiltä laskutusyrityksen kontaktitiedot ja saatte itse, ilman meitä, sopia järjestelyistä.

Teimme aiheesta Ranin kanssa laulunkin, mutta jääkön se nyt vielä odottamaan rohkeuskohtausta.

0 replies

Kommentoi.

Osallistu ja kommentoi.
Olemme kiitollisia kommenteista.

Kommentoi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.