Toki on kiva voittaa markkinointialan kisoissa lukuisia suurempia kilpailijoita. Yhtä kivaa kuin on kamalaa hävitä samanlainen kisa. Mutta itselle viimeiset vuodet antoisin hetki on tämä seuraava:

On pääsiäisen jälkeinen tiistai, 18.4.2017 klo 14.24

Olen puoliflunssaisena tehnyt päivän asiakas(kiire)työt klo 7.30-13 välisenä aikana. Siirryn kotitoimistoon laskutuksen pariin.

Taloutemme pyörii näin

Laskutan asiakkaita ja asiakkaamme meitä Validius Groupin verkkolaskutusohjelmistolla.

Yrityksen pankkitilit sijaitsevat edelleen Nordeassa, koska en ole törmännyt vielä haluamaani palveluun, jossa yhdistyisivät:

  • sähköiset laskut ulos ja meille päin,
  • kuittirumba lähetettävinä kuvina,
  • normi verkkopankkipalvelut,
  • pankki- ja luottokortti sekä
  • edullinen kk- tai vuosihinta.
  • Kaikki tuo pitäisi olla paketoituna helppokäyttöiseksi käyttökokemukseksi.

No anyway, yrityksen budjettia olen pitänyt vuodesta 2006 saakka Libreofficen excel-taulukoina, ko. kuukausi aina yhdellä välilehdellä. Nyt siis joudun sukkuloimaan kaikkien noiden edellä mainittujen palveluiden välillä, koska mikään niistä ei aidosti pelaa yhteen toisensa kanssa.

Niinpä haen Validiuksen systeemistä meille skannatut ostolaskut yksi kerrallaan ja syötän laskun tiedot Nordean maksuksi. Kun olen kaikki ostolaskut syöttänyt pankkimaksuiksi, näen reaalitilanteet kun katson Libreofficen budjettia, johon siis kerään + ja – -merkkiset tapahtumat. Taulukko kertoo paljonko meille jäi seuraavalle kuukaudelle pohjakassaksi.

Voiton tunne

Se pieni voiton tunne tulee siitä, kun:

a) huomaa, että kaikki ostolaskut on syötetty tilille ja budjettiin + uloslaskutuskin on odottelemassa, että asiakkaat maksaisivat laskumme edes viikon myöhässä.

b) ja kun budjetti kertoo, että kaikki laskut voidaan maksaa ajallaan ja tilille vielä jääkin rahaa.

Siinä se on, oma henkilökohtainen voitonhetkeni.

Meillä on lähes aina onneksi niin, että näen ns. bufferinäkymän, ts. tiedän, että vaikkei meille tulisi yhtään uutta työtä, pärjäämme 3-8 kuukautta eteenpäin.

Mutta kassavirran tärkeydestä kertoo se, että silti joskus tili voi ruopata läheltä pohjaa ja tietty kuukausi mennäänkin perse maata viistäen. Se tapahtuu helposti, kun yksikin suurempi asiakaslasku myöhästyy ihan liikaa.

Eli muista aloittava yrittäjä – kassavirta on tärkein talous-sana yrittäjälle. Ole kova asiakkaille laskutuksessa, muuten pehmo-nalle.