VR1

Tänään pääsin 1. kertaa koittamaan virtuaalitodellisuutta, kun hain ostamamme halpislasit Postista (R-Kioskista).

vrse

VRSE -applikaatiosta.

Latasin puhelimeeni VRSE -applikaation Applestoresta, jonka kautta pääsee ”demoilemaan” virtuaalimaailmoissa. Ensimmäisenä lähdimme syvänmeren sukellukselle, jossa tosiaan pääsee kokemaan, millaista on sukeltaa vanhan laivanhylyn lähettyvillä, haiden, delfiineiden ja muiden seassa. Fiilis on uskomattoman hyvä jo tällaisellakin VR-tasolla.

U2:n VR-videosta.

U2:n VR-videosta.

U2-Song-For-Someone-640x336

Itselleni tärkein yhtye on aina ollut U2, joten viime vuotinen VR-toteutus, Song for Someone, iski sitten jo lujaa.

Aloitusnäkymässä olet biisiä soittavan bändin keskellä. Jokainen laulaa ja soittaa juuri sinulle, vaikka pyörinkin ympäri keskellä olohuonettamme.

Sitten näkymä vaihtuukin Intiaan, Los Angelesiin, Thaimaahan jne., jossa jokaisessa kohteessa joku fani pääsee soittamaan biisiin mukaan – ja sinä seuraat jokaista hetkeä keskellä tapahtumia! Uskomaton fiilis.

VR (virtuaalitodellisuus) MUUTTAA KAIKEN

Kyllä aavistelunsa voi jo muutaman demon kokeneena sanoa todeksi – virtuaalitodellisuus tulee muuttamaan kaiken. Parin kuukauden sisään voimme jo katsoa, juhlia ja tuulettaa urheilua, musakonsertteja ja muita – keskellä itse tapahtumaa, vaikka hypitäänkin omassa asunnossamme. Yhteisöllisyyden tuntu on varmasti riittävää.

Ja peli- sekä hyötypuolesta en viitsi edes aloittaa.

Puhelin pitänee olla iPhone 6 tai vastaavan tehoinen Android -vekotin. Hyvä aloitussivu aiheeseen iPhonisteille on tämä. Lisävinkkejä hyvistä demoista iPhonelle mm. täältä!

Kipinä iski niin lujaa, että HTC VIVE menee Ranille tilaukseen aika pian, ja myöhemmin itselle myös Sonyn Playstation VR-lasit. Ja yrityksenä Viidakkorumpu aloittaa kevyttuotannot heti, kun myös kamerapuoli on kunnossa (aluksi vaikka tämä Sampan kamera?).

Tarvikkeet:

0 replies

Kommentoi.

Osallistu ja kommentoi.
Olemme kiitollisia kommenteista.

Kommentoi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.