Olen ollut teknokraatti ja digitalisti vuodesta 1984 asti. Elänyt aina tekniikan ja digin aallonharjalla, tutkien, ostaen, opetellen ja levittäen ilosanomaa.

Digitalistien toimia Villen vetämänä olen seurannut ja osallistunut alusta saakka. Vaan digisanoma alkaa välillä mennä yli.

Jokainen linkki ja otsikko jokaisessa laitteessa ja mediassa huutaa: Arvostele ostamasi tuote!, jaa ilosanoma x!, kommentoi aihetta y!, osallistu ja voita!, tykkää ja jaa!, löydä kumppanisi!, löydä pelikaveri!

Jokainen vaatii jokaista osallistumaan, jakamaan, kommentoimaan ja – huutamaan. Antakaa elääkin joskus.

Aivan kuin koko elämä olisi pelkkää digiyhteisöä ja -kumbayaa?

AIVOTONTA POMMITUSTA VAI HYVÄÄ PALVELUA?

Minä haluan olla yhä enemmän rauhassa. Haluan syventyä musiikkiini ilman jatkuvia häiriötekijöitä. Haluan pelata yksin videopelejä. Haluan yritysviestintää vain yhä harveneviin tarpeisiini. Osaan kyllä kysyä seuraa, jos haluan sitä. Lopettakaa se jatkuva aivoton pommitus.

Suurimmat syyt idioottimaiseen älämölöpommitukseen ovat yritysten siiloutuneet rakenteet, pakkomatkiminen, aidon datan puute, ja meidän kansalaisten apatia. Emme valita, vaikka 99% saamistamme viesteistä on väärin kohdistettuja tai ala-arvoisia.

Haluan kyllä älykästä ja elämäntilanteeseen sopivaa sekä sen suuntaa tukevaa viestintää. Mutta lopettakaa se tv:sta johdettu idiotismi, joka olettaa kuulijan olevan kenkälusikka.

Olen edelleen sitä mieltä että erikoishyvä asiakaspalvelu, kaikissa kanavissa (live, netti, puhelin, jne.), tuottaa parhaan tuloksen, mikäli yrityksellä on ns. kotipesä kunnossa.

Zalando Lounge osaa sähköpostimarkkinoinnin, Amazon osaa tehokkaan logistiikan ja viestinnän yhdistämisen, Tesla on uusi Apple yleisviestinnässä. Hyviä esimerkkejä riittää, mutta ei Ladoilla edelleenkään kannata kilpailla Ferrareita vastaan. Lopettakaa se isojen matkiminen, ja tehkää omista lähtökohdista ja resursseista lähtevää, läpinäkyvää ja rehellistä viestintää.

Resursseihin nähden oikein tuotetut, hyvin toimivat nettisivut ovat kotipesäasia numero 1. Meiltä sellaiset saisi nyt kevätalennuksella -20% hintaan!

0 replies

Kommentoi.

Osallistu ja kommentoi.
Olemme kiitollisia kommenteista.

Kommentoi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.