Joskus kauan sitten Manillassa.

Joskus kauan sitten Manillassa.

Viidakkorumpu on melko erilainen otus 10 vuotiaana, juhlavuotenaan. Kun aloitimme vuonna 2006, istuimme tiiviisti saman pöydän ympärillä toimistossamme Manillan tehdaskiinteistössä (Turussa).

Nyt olemme aidosti virtuaalinen ammattilaisryhmä. Jokainen meistä tekee itsenäisesti erilaisia projekteja.

Projekteja tekevät siis kaikki. Kaiken muun työn teen minä, kuten olen koko 10-vuotisen ajan tehnyt. Niihin kuuluvat pääosin yrityksen markkinointi ja kehittäminen, projektien myynti sekä yrityksen hallinto ja laskutus.

TYÖN TEKOPAIKAT SIIS VAIHTUVAT

Taivassalon torpan työpisteeni.

Taivassalon torpan työpisteeni.

Turun toimiston työpisteeni.

Turun toimiston työpisteeni.

Kotitoimistoa.

Kotitoimistoa.

Työn teemme siis kaikista paikoista mistä löytyy WLAN. Talviaikoina minut löytää 2-3 päivää viikosta kuitenkin Turun toimistoltamme (Vuorikatu 8b 1), sillä on mukavaa välillä nähdä muitakin ihmisiä.

Kohta lähdemme taas sukellusreissulle Thaimaahan, jolloin naputtelen läppäriäni sieltä. Nykyään jopa edukkaimmista rantabungaloweista löytää kohtuullisen toimivan WLANin. Huhtikuusta Lokakuuhun työskentelen pääosin torpaltamme Taivassalosta.

Rani taas on joko Vehmaan mökillään tai Turun Nummessa. Eero puolestaan naputtaa konettaan 95%:sti Rymättylän tienoilta.

Kokoonnumme yhteen ainoastaan suurten projektien aloituksissa ja muuten tarpeen mukaan.

VIRTUAALITOIMINTA ON HELPPOA MUTTA YKSINÄISTÄ

Nykyteknologioilla kaikki sujuu jo pääosin hyvin mistä vain. Edelleen esim. yritysten verkkopankit ja joidenkin firmojen toimintatavat ovat jarruna. Toimintomme ovat nyt n. 95%:sti digitaalisia.

Vapaus on mahtavaa ja suurinta tyydytystä antaa se, että tekijöihin voi luottaa. Tunnemme toisemme, ja jokainen meistä on ”aikuinen” siinä, ettei tarvitse enää ”stressata” toisen puolesta.

Ainoa miinus on aika ajoin tuntuva yksinäisyys – virtuaalitoimintakolikon toinen puoli.

Y-tunnus on sateenvarjo, brändi, jonka suojasta tehdään töitä.

Hyvää alkanutta vuotta 2016 kaikille,

Jari, VIIDAKKORUMPU 2.0